Gerjanne Schraven

Rouw & verliescoach

Mijn naam is Gerjanne Schraven De Zwaan. Ik ben moeder van drie volwassen kinderen en oma van één kleinkind en een kleinkind op komst. Naast mijn werk als welzijnsmedewerker in een verpleeghuis heb ik verschillende opleidingen gevolgd in de zorg en op het gebied van coaching.

 

Vanuit mijn gezin van herkomst is ziekte en overlijden vroeg in mijn leven gekomen. Ik was vijftien jaar
toen mijn broertje overleed aan de gevolgen van een bloedziekte. Dezelfde ziekte die later ook vier van mijn neefjes het leven heeft gekost. Ook in mijn eigen gezin was en is chronische ziekte een belangrijk thema. Een onderliggend en erfelijk ziektebeeld bij mijn man zorgde een aantal jaar geleden voor de diagnose alvleesklierkanker. In december 2020 is hij overleden. Hierna heb ik
bewust gekozen om datgene wat ik heb meegemaakt in te zetten voor de ander en ben ik de specialisatie gaan volgen tot Rouw- en Verliescoach.

 

Onlangs kwam ik in contact met Begrepen Klachten. Een bijzondere en mooie groep mensen waar ik verbondenheid ervaar. Mijn kernwaarden zijn aandacht, echtheid en respect. Deze wil ik graag inzetten tijdens mijn werk bij Begrepen Klachten. In eerste plaats om een luisterend oor te bieden en daarnaast om samen met Gerda te ondersteunen op psychosociaal gebied. Dit gaan we doen met rouwgroepen en individuele trajecten. Ik wil er graag zijn voor jou!

 

De opleidingen die ik gedaan heb zijn:
- Rouw- en Verliescoach bij de Academie voor Coaching en Counselling;
- Basis Coach bij het Academie voor Coaching en Counselling;
- 4-jarige Contextuele Opleiding bij Koinonia.


Ik geloof dat kracht zichtbaar kan worden in onze zwakheid.