Annemarie de Vrieze

Psychosociaal therapeut

Ik ben Annemarie de Vrieze en werk als Psychosociaal Therapeut (Bureau Hartwerk).

 

Binnen het reguliere werk heb ik ruim ervaring opgedaan in de Ouderenzorg, Huntingtonzorg, POH GGZ, Ambulante Psychiatrie, Psychogeriatrie. Werken met verlies- en rouw, trauma en omgaan met de gevolgen van ziekte en beperking lopen als een rode draad door mijn leven en werk tot nu toe.

 

Zoals bij velen is mijn persoonlijke leven de grootste leerschool. De rol die mijn moeder hierin heeft gespeeld is een hele belangrijke. De drang tot hulpverlenen die ik voelde door haar zware lichamelijke ziekte was sterk. De invloed van ziek zijn op haar persoonlijkheid groot. Ook het veel te vroege overlijden van mijn vader gaf vraagtekens over de zin en betekenis van lijden en verlies in het leven. Mijn moeders innerlijke proces van acceptatie en het zoeken naar betekenis en zingeving raakte mij enorm en inspireert me nog altijd. Het helpt me om door alle uiterlijkheden en beperkingen heen, de kracht van de ander te zien. Het is en blijft van grote invloed op mijn werk als hulpverlener.

Ik laat me in het leven en werk inspireren door de energie van het hart: liefdevol, respectvol en eenvoudig. Het geeft ruimte en inzicht en brengt je terug bij je "eigenwijsheid". Die wijsheid laat zien dat het gaat om zelfliefde en respect voor wie je bent. Zingeving, zelf-regie en persoonlijke afstemming blijken betekenisvolle sleutelwoorden in het samen zoeken naar kwaliteit van leven.

Annemarie maakt gebruik van SCAG.nl