Algemeen bestuurslid
(vanaf ca 8 uur per maand)

 

Voor de Stichting* Begrepen Klachten zoeken wij een bestuurslid,

die zich proactief wil inzetten om onze organisatie te professionaliseren, uit te bouwen en hiermee verbetering van zorg te realiseren.

 

WIE ZIJN WIJ?

Met Begrepen Klachten zetten wij ons in voor patiënten met onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten en - ziektebeelden, zoals ME/CVS, Qkoorts, Long Covid en endometriose. Voor deze patiënten is het vaak erg lastig om passende zorg te vinden, daarom bieden wij ze laagdrempelige ondersteuning op medisch, psychologisch en sociaal-maatschappelijk gebied. Met onze stichting willen we ons daarnaast hard maken voor verbetering van de zorg voor deze patiëntengroep.

Inmiddels is er een team van vijf (zorg) professionals verbonden aan Begrepen Klachten en breiden we verder uit naar een ANBI-stichting om in de toekomst te kunnen investeren in groei van de praktijk, laagdrempelig beschikbare zorg, en de start van een vrijwilligersnetwerk.

Om onze plannen te realiseren en het werk te professionaliseren, zijn we dringend op zoek naar mensen die enthousiast worden van de ideële doelstelling van Begrepen Klachten, en die de uitdaging aan willen gaan om samen met ons een succesvolle organisatie te bewerkstelligen.

 

FUNCTIEBESCHRIJVING

  • Inspirerend vrijwilligerswerk, binnen een enthousiast en betrokken team
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de zorg voor deze vaak vergeten patiëntengroep
  • Meedenken over de strategie en de taken van de stichting
  • Deelname aan bestuursvergaderingen, locatie Genderen (NBr) of eventueel online
  • We kijken samen naar de wensen en talenten van het algemeen bestuurslid. Je mag dus in samenspraak met je collega’s deze functie vormgeven en de taken uitvoeren die het beste bij jou passen

 

Het gaat om een onbezoldigde functie in het stichtingsbestuur.
Onkosten worden uiteraard vergoed.

 

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR:

  • Een enthousiaste, gemotiveerde en ondernemende persoonlijkheid die meerwaarde biedt aan ons bestuur
  • Affiniteit met zorg en onze specifieke doelgroep. Ervaringsdeskundigheid als patiënt of naaste heeft voor ons zeker meerwaarde
  • Iemand die goed kan samenwerken binnen het bestuur en bij voorkeur bekend is met bestuurswerk
  • Beschikbaarheid van minstens 8 uur per maand