Af en toe stellen wij één van onze teamleden voor op onze website en social media. Deze week legt Gerda uit wat ze doet bij BK en wat haar motiveert:
“Ik ben als psychosociaal therapeut werkzaam bij BK en daarnaast al meer dan 17 jaar werkzaam bij een andere organisatie voor psychosociale hulp met een grote diversiteit aan hulpvragen zoals angsten, identiteitsproblematiek, relatietherapie, en burn-out klachten. Door de jaren heen heb ik me, mede door persoonlijke ervaringen en mijn achtergrond, verder gespecialiseerd in trauma, rouw en verlieservaringen.
Als moeder van Marlies maak ik van dichtbij mee hoe het is om chronisch ziek te zijn. De moeizame zoektocht naar een diagnose, de worsteling met vragen als: Waar doe ik goed aan? Toch maar doorzetten of luisteren naar mijn lichaam? Door artsen en andere zorgverleners op het verkeerde been worden gezet waardoor je nog verder achteruitgaat, het onbegrip of ongeloof in je omgeving en daardoor soms mensen verliezen. Dromen, hoop en verwachtingen in rook zien opgaan. Toen het idee voor BK werd geboren, was meteen duidelijk: daar wil ik me voor inzetten! Als ik ook maar iéts kan betekenen voor mensen die een vergelijkbare weg moeten afleggen, dan wil ik daar mijn bijdrage aan leveren. Hoe bijzonder is het dat ik nu deel mag uitmaken van dit geweldige initiatief. Deze stichting staat nu en daar ben ik super trots op!
Een hele treffende uitspraak van Marlies vind ik: “Dit is geen ziekte waar je aan overlijdt, maar een ziekte die het leven van je afpakt.” Je moet zoveel inleveren van wie je bént, van wat je graag doet, van wat je goed kunt, hobby’s die je niet langer kunt uitoefenen, noem maar op. Dat is een strijd die je niet in je eentje moet hoeven voeren, en juist bij dit ziekzijn is er vaak veel eenzaamheid. In onze hedendaagse samenleving is er zoveel onmacht om met verdriet en moeite om te gaan. Terecht wordt gezegd dat we leven in een tijd van ‘toxische positiviteit’. Als je het moeilijk hebt, val je daardoor snel buiten de boot. Een belangrijk thema in mijn werk is de erkenning geven die patiënten zo verdienen voor wat hen treft. Ik wil met hen meelopen in de verschillende facetten van het ziekzijn. Ik heb al veel patiënten leren kennen als mentale krachtpatsers, en daar mogen ze in gezien worden!”
Wil je Gerda en al onze andere teamleden ondersteunen in hun missie om zoveel mogelijk patiënten te helpen? Klik hier!
Reactie plaatsen
Reacties