Klaus Hautermans

Huisarts, praktiserend

Mijn naam is Klaus Hautermans, ben praktiserend huisarts waarvan 40 jaar als praktijkhouder en opleider. Ik ben betrokken bij Begrepen Klachten omdat ik van dichtbij de worsteling van patiënten met ME/CVS en Post-Covid meemaak. Hier heeft de Nederlandse gezondheidszorg op dit moment een ruim onvoldoende antwoord op. Als generalist met een holistisch kijkend mensbeeld wil ik een bijdrage leveren in een betere opvang van deze vergeten en in de steek gelaten groep, vanuit mijn algemene ruime ervaring.

De enorme complexiteit van deze ziekten (ca. 200 symptomen) en de soms desastreuze invloed op het dagelijks leven van de getroffenen verdienen veel beter! Begrepen Klachten is één van de weinige initiatieven, die naar de volledige breedte - lichaam en geest - van deze complexiteit probeert te kijken met de beperkte huidige middelen en stand van kennis en wetenschap.

De Duitse gezondheidszorg kent wel Post-Covid klinieken, die multidisciplinair en grensoverschrijdend qua vakgebieden werken. Hiermee ben ik in contact en probeer van hun kennis en ervaring te leren voor onze aanpak.