Richard

Ik leerde Begrepen Klachten kennen omdat mijn vrouw een interview op internet las over Marlies. We hadden net een tweede kindje gekregen toen mijn vrouw ’s nachts dit artikel vond. Ze maakte me wakker en zei: deze vrouw heeft net zoiets als jij hebt. Vervolgens heeft mijn vrouw contact gezocht met Marlies en zo is het begonnen.  
Ik tob al jaren met lichamelijke klachten en deze zijn in de zorg nooit serieus genomen. Heel vaak werd ik met een kluitje in het riet gestuurd. In september ’20 gaf mijn lichaam het echt op en kwam ik in de ziektewet. Onderzoeken die ik kreeg liepen op niks uit en therapieën die ik volgde hielpen niet. Totdat we in aanraking kwamen met BK zat ik inmiddels ruim een jaar ziek thuis.

 

Dankzij Begrepen Klachten kwam ik er eindelijk achter wat er met mij aan de hand was. Marlies dacht heel goed mee en hielp met doorverwijzingen regelen naar de juiste artsen. Zodoende kwam ik bij de juiste specialist terecht en kreeg de diagnose POTS. Ook hielp zij met het WIA-traject en gaf hierover tips en ook over het arbeidsdeskundig onderzoek tipte zij een persoon die ME etc. serieus neemt. Op het emotionele vlak dacht Marlies ook met mij mee en er was ruimte voor mijn verhaal en emoties. Want je raakt veel kwijt als je ziek wordt, niet alleen je gezondheid maar ook je werk, sociale contacten en je hobby’s.  

Ik ben erg dankbaar dat ik dankzij Begrepen Klachten na jaren weet wat er aan de hand is met mijn lichaam en ik de juiste diagnose gekregen heb.