Onze teamleden: Claire

Gepubliceerd op 18 januari 2024 om 09:52

De komende weken zullen wij regelmatig één van onze vrijwilligers uitlichten. Deze week legt Claire uit wat ze doet bij BK en wat haar motiveert:

“Hoi, ik ben Claire. Ik zorg samen met een collega voor de zakelijke aspecten binnen Begrepen Klachten. Dat is vrij breed en afhankelijk van wat er nodig is. Op dit moment ben ik bezig met het vergroten van ons netwerk, subsidies en kwaliteitsprocedures.

Na jaren als manager bij een huisartsen zorggroep te hebben gewerkt, waar ik de multidisciplinaire zorg coördineerde voor chronisch zieken zoals diabeteszorg, CVRM en COPD, werd ik zelf geconfronteerd met ziekte. Ik werd “volgens protocol” naar de psycholoog gestuurd en dat was het dan. Het is mijns inziens een tekortkoming in de Nederlandse zorg dat er snel gepsychologiseerd wordt.

 

Ik wil ervoor zorgen dat er op een bredere manier wordt gekeken naar klachten: fysiek, emotioneel en mentaal. Hierdoor kan er sneller een diagnose gesteld worden met een passende behandeling. Teveel mensen (veelal vrouwen helaas) worstelen onnodig lang met klachten die ontwrichtend zijn voor hun leven en dat van hun naasten of gezin.

In mijn werk bij Begrepen Klachten help ik mee daar verandering in te brengen. De unieke allesomvattende aanpak bij ziekte van BK is precies wat veel patiënten missen in de huidige zorg. Het geeft mij vervulling om weer aan de slag te zijn, en iets te kunnen betekenen voor deze patiënten. Het contact met mijn fijne en kundige collega’s geeft plezier en waarde aan mijn dag. We zijn met iets unieks bezig dat hopelijk mag ontkiemen en tot grote hoogte mag stijgen.”

Lijkt het je leuk om je, net als Claire, ook in te zetten voor onze stichting? Kijk naar onze vacatures of stuur ons een berichtje!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.