Help ons zorgen!

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 15:40

Chronisch zieke patiënten met onverklaarde klachten of postinfectieuze ziektebeelden zoals Long-Covid, ME/CVS, ziekte van Lyme en Q-koorts, kunnen nauwelijks passende zorg vinden in Nederland. Het betreft een half miljoen Nederlanders die tussen wal en schip vallen. Huisartsen hebben een algemene blik en de specialistische zorg is vaak toegespitst op één discipline. Dat maakt het moeilijk om patiënten met een veelvoud aan complexe klachten te kunnen helpen. Het zorggat dat ontstaat is schrijnend, en de noodzaak van een nieuw type zorg dat de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied volgt en in de praktijk toepast zéér urgent.

Stichting Begrepen Klachten is een non-profit eerstelijns zorgcentrum gespecialiseerd in deze problematiek. Wij zijn opgericht vanuit artsen die zelf ziek zijn geworden en bieden begeleiding op medisch, psychosociaal en praktisch gebied. Afgelopen tijd hebben we nieuwe artsen en therapeuten mogen verwelkomen. Hierdoor is onze wachtlijst vrijwel ingelopen en kunnen we nieuwe patiënten aannemen. 

Ons team van ruim 25 toegewijde ervaringsdeskundigen en professionals staat dus in de startblokken om concrete hulp te bieden en onze patiënten ervaren een werkelijk betere kwaliteit van leven. Maar financiële steun vanuit de overheid en vergoeding vanuit zorgverzekeraars laat vooralsnog op zich wachten. Om toegankelijke, inkomensafhankelijke tarieven aan te bieden hebben wij daarom jouw hulp nodig!

Voor maar €500 kunnen wij al één patiënt een volledig zorgtraject aanbieden voor een aangepast laag tarief. Help ons en onze patiënten alsjeblieft met een gift, of deel dit bericht met zo veel mogelijk mensen in je netwerk, zodat deze boodschap zoveel mogelijk potentiële donateurs bereikt. Dank jullie wel voor alle steun!

Steun ons hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.