GERDA VAN HEMERT

Psychosociaal therapeut 

Gerda (1961) is psychosociaal therapeut en sinds 2007 werkzaam bij Stichting Koinonia te Gorinchem, een organisatie voor psychosociale hulp vanuit de contextuele benadering.

Daar heeft zij inmiddels een ruime ervaring opgedaan met uiteenlopende hulpvragen: echtpaarproblematiek, identiteitsproblematiek, depressie,  burn-outklachten, omgaan met rouw en verlieservaringen enz.  Lesgeven is ook onderdeel van haar werk bij st. Koinonia, ze geeft o.a. les en lezingen over het thema rouw. Daarnaast heeft zij ervaring in het begeleiden van rouwgroepen. Omgaan met rouw en verlieservaringen is niet alleen een specialisatie van Gerda, zij is daarin ook ervaringsdeskundige. Zij verloor op jonge leeftijd haar vader en enkele jaren later haar zoontje van tweeëneenhalf jaar door een ongeval. 

CHRONISCHE ROUW

Gerda is de moeder van Marlies en daardoor ook nauw betrokken bij de rouw die chronisch ziekzijn met zich meebrengt. Door deze persoonlijke ervaringen én vanuit haar werkervaring  weet zij hoe ingewikkeld en hoe eenzaam een rouwproces kan zijn. Gerda wil anderen ondersteunen, een luisterend oor en begrip bieden, samen kijken wat nodig is om (traumatisch) verlies en verdriet een plek te geven in je leven, of om het vol te kunnen houden in een proces van chronische rouw.


VERDIEPING
Na haar opleiding volgde Gerda diverse trainingen, waaronder:

* E.F.T basis- en verdiepingstraining

* Gestalt, lichaamswerk & trauma

* Een online cursus werken met trauma van Bessel van der Kolk

* Training werken met chronische rouw

* Training variëteit in rouw

AUTEUR
Gerda is auteur van twee boeken: 

“Een kleine jongen”. Een persoonlijk verslag over het verlies van haar zoontje.
“Koperen deuren”. Roman over leven met angst. Autobiografisch materiaal verweven met fictie.
Beide boeken zijn geschreven vanuit een christelijke geloofsachtergrond. 

Lees hier meer over wat Gerda doet bij BK en wat haar motiveert!

Gerda maakt gebruik van Solopartners --> www.solopartners.nl.