Onze unieke zorg

Gepubliceerd op 24 mei 2024 om 10:19

Waarom is onze zorg zo uniek?


Veel patiënten blijven vaak jarenlang zitten met ernstig beperkende klachten en komen in de zorg niet verder. De huisarts weet vaak niet genoeg over complexe chronische aandoeningen, en specialisten zijn té toegespitst om het totaalplaatje te kunnen overzien.

In ons gespecialiseerde eerstelijns zorgcentrum pionieren wij met een nieuwe aanpak om deze patiënten vooruit te helpen. Wij nemen per patiënt uitgebreid de tijd om klachten uit te vragen en dossieronderzoek te doen. Ons team is uitgerust met kennis over de meest onderbelichte aandoeningen en wordt bijgestaan door een onderzoeksteam die de ontwikkelingen in de wetenschap bijhoudt. Onze werkwijze heeft een reguliere biomedische insteek, maar wij hebben ook aandacht voor het totaalplaatje. Hierbij kijken we op zes aandachtsgebieden hoe wij de patiënt het beste kunnen bijstaan: medisch, paramedisch, dagelijks leven, psychologisch, sociaal en praktisch.

Hoe gaat dit in zijn werk? De patiënt komt bij ons met een hulpvraag, ofwel voor het medische team, het psychosociale team, of voor allebei. Bij het medische traject wordt een uitgebreide intake en dossieronderzoek gedaan. Hieruit volgt een persoonlijk Plan van Aanpak, waarbij we in kaart brengen welke nieuwe mogelijkheden we zien voor diagnostiek, behandeling en begeleiding. Naar aanleiding hiervan helpen wij de patiënt toegang te krijgen tot diagnostiek en behandelingen door goed samen te werken met huisartsen en (para)medici in de eigen omgeving van de patiënt.

In ons psychosociale traject ligt de focus op erkenning voor de verstrekkende gevolgen die langdurig ziek zijn kan hebben voor de patiënt. Voor ons is het heel belangrijk dat de patiënt zich gehoord en begrepen voelt. We bieden een luisterend oor en kijken goed waar de patiënt behoefte aan heeft. Belangrijke thema’s in onze ondersteuning zijn chronische rouw, zorgtrauma en onbegrip in de omgeving.

Helaas laat financiële ondersteuning vanuit de overheid en vergoeding vanuit de zorgverzekeraars voor onze zorg vooralsnog op zich wachten. Wij willen echter voorkomen dat de kosten een belemmerende factor zijn voor patiënten om bij ons aan te kloppen. Daarom hanteren wij aangepaste inkomensafhankelijke tarieven, om onze zorg toegankelijk te houden voor zoveel mogelijk patiënten. Dit betekent dat wij verlies lijden op ieder consult tegen een aangepast tarief, en afhankelijk zijn van giften en fondsen om deze zorg te kunnen blijven leveren. Help ons daarom vandaag nog om deze ondersteuning te kunnen blijven bieden: doe een gift en deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen in je netwerk!

 

Steun ons hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.