Waarom hebben we geld nodig?

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 14:39

We zetten op dit moment volop in op fondsenwerving. Dit doen wij om onze zorg veilig te stellen voor 2024 en 2025. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om te weten waar jullie giften naartoe gaan. Dus waarom zijn wij zo afhankelijk van externe financiële bijdragen?

1.        Als ideële stichting vinden wij het belangrijk dat onze zorg toegankelijk is voor zoveel mogelijk patiënten. Daarom hebben wij ervoor kozen onze zorg aan te bieden tegen een inkomensafhankelijk tarief. Dit betekent dat patiënten met een inkomen onder de €1750/maand (bruto) slechts €30,- betalen per consult uur, een uitzonderlijk laag tarief binnen de niet-vergoede zorg. Dit betekent ook dat wij verlies draaien op ieder consult tegen een aangepast tarief en dit moeten wij zien aan te vullen om onze behandelaars te kunnen betalen. Lees hier meer over onze tarieven.

2.        We houden de kosten laag. We werken veel met vrijwilligers, die zelf door ziekte beperkt kunnen werken en hun lotgenoten graag een handje helpen. Onze medewerkers delen onze ideële insteek en werken daarom ook tegen een lager tarief. Ondanks deze kostenbesparingen komen wij geld tekort.

3.        Wij ontwikkelen onze eigen zorg en investeren in kwaliteit. Dit vergt daarom veel uitzoekwerk, onderzoeksmiddelen en daarmee opstartkosten. Daarnaast investeren wij veel in belangenbehartiging voor onze doelgroep, bijv. door het opzetten van netwerken.

4.        Wij ontvangen vooralsnog geen financiële ondersteuning vanuit de overheid of vergoeding vanuit zorgverzekeraars. Verzekeraars erkennen onze nieuwe zorgvorm nog niet en daarnaast bestaan er in het algemeen al minder vergoedingen en regelingen voor onze doelgroep. Wij werken hard om dit in de toekomst te veranderen! Dit kost echter veel tijd en energie, waardoor wij op de korte termijn afhankelijk blijven van fondsen en giften.

 

Kortom, jouw gift helpt ons om het gat te dichten tussen onze aangepaste lage tarieven en onze kosten. Hoe kun je helpen?

-              Steun ons hier!

-              Deel onze missie binnen je netwerk. Ken je personen of bedrijven die ons wellicht met een grotere gift kunnen steunen of anderszins kunnen ondersteunen? Wij maken graag contact!

-              Kom in actie en start je eigen inzamelingsactie om ons werk te ondersteunen.

 

Samen kunnen wij patiënten met onbegrepen klachten een betere kwaliteit van leven geven. Bedankt voor jullie steun en vertrouwen in Stichting Begrepen Klachten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.